ABSOLUTE LINEDANCERS

Startsida Styrelse Linedance Kursinfo Instruktörer Zumba Kontakt Medlemssida

 

Zumba är dansinspirerad workout, grundaren kommer från Colombia och heter Beto Perez. Han kom av misstag på den här formen av träning när han en dag skulle ha sin aerobic-klass och upptäckte att han glömt sin musik, kvicktänkt sprang han ut i bilen och plockade fram sina favorit skivor och det passet blev det första av många Zumba-pass!
I Colombia har Zumba funnits sedan mitten av 90-talet, i slutet av 90-talet flyttade Beto till USA och 2002 tog Zumba fart på allvar och har nu även kommit till Sverige.

I Zumba används musik från den Latinamerikanska musikvärlden, och de som kan dansa känner säkert igen vissa av stegen som används.
Zumba skall vara lätt att ta till sig och lätt att följa instruktören, man tränar i intervaller och blandar dans med aerobic i en härlig mix.
Det du behöver tänka på är att ta med dig bekväma träningskläder och träningsskor, vattenflaska och handduk att torka av svetten.

När det kommer till att forma och stärka kroppen så höjer Zumba Toning ribban (eller snarare Zumba hanteln) för utövarna..
Zumba Toning kombinerar koncentrerade övningar riktade mot olika delar av kroppen tillsammans med energifylld träning med hög puls och           Latinoinspirerade Zumbarörelser för att skapa ett kaloribrännande och styrkehöjande dansparty i bästa Zumbastil.
Du får lära dig hur du använder lätta maracasliknande hantlar (Zumba toning sticks) för att förstärka rytmerna och träningseffekten som är riktad mot olika delar av kroppen, bl a armar, mage, rumpa och lår. Zumba Toning är ett perfekt träningssätt att på ett naturligt och roligt sätt forma och stärka kroppen samtidigt som du har kul!

Det går att köpa Zumba toning sticks hos oss. (Endast för medlemmar)

 

Zumba Sentaopasset mixar energin från Zumba Fitness och blandar det i en explosiv koreografi med en stol som hjälpmedel för att stärka, balansera och stabilisera främst dina bålmuskler men också din puls på ett helt nytt sätt.

Så ta en stol, känn rytmen och lär dig hur du kan använda din egen kroppsvikt för att öka muskelstyrkan, konditionen och tona kroppen. Dags att ta fram showmusklerna och dansa dig igenom ett högenergiskt stolZumbaparty och lämna livet som soffpotatis bakom dig.

 

Zumba Fitness Positiva Effekter:

Förebygger benskörhet, Ökar konditionen, Ökar styrkan, Stärker imunförsvaret, Tränar motoriken, Tränar minnet, Befrämjar det sociala livet

Kursavgift för Zumba Fitness och Zumba Toning

Obligatorisk medlemsavgift 100:-/kalenderår. (50:- t.om det år man fyller 18 ) Kan betalas in på Pg 16 92 83-9

Klippkort 10 ggr 450:-  , 20ggr 850:- 

Barn och ungdomar under 15 år

Klippkort 10 ggr 300:-  ,  20 ggr 600:-

(kortet kan användas till både måndags- och torsdagspass  )     

Drop in 50:- /gång  (ej medlem max 3ggr) 

Anmälan/förfrågan till Zumba göres till:  absolutelinedance@gmail.com  Eller via tel.  Pia 0703-62 81 31

Eller direkt till Zumba instruktören Paw: absolutepaw@hotmail.com Tel. 0730 - 35 79 26


Zumba schema

Måndag  

 

Måndagar 18:00-18:50